Kleur op je wangen

Wanneer het aankomt op blusher, wat zou je dan in hemelsnaam moeten doen? Waar moet het zitten, welke soort zou je moeten gebruiken en hoe moet het worden aangebracht?

De meeste mensen denken ze er beter uit zien met een beetje kleur, maar het probleem is: waar moet je het opbrengen... naast op je gezicht! Zodra je hebt uitgevogeld waar je het spul moet aanbrengen, moet je beslissen of je crème, poeder, bronzer, stick, gel of zelfs een losse poederblusher gaat gebruiken. Vingertoppen of een kwast? Of misschien een sponsje? Zijn er trucs voor plaatsen en aanbrengen, producten en hulpmiddelen? Natuurlijk zijn die er, en die gaan we met jou delen!

Een reusachtige besluitfactor waar je blusher het goed gaat doen is de vorm van je gezicht. Daarna het effect wat je wilt bereiken. Natuurlijk en lichtjes vervaagd, of gezichtsvorm veranderend? Ben je geïnteresseerd in het volgen van de laatste trends of wil je er alleen op je best uitzien? Trends zijn allemaal zeer mooi en goed, maar als de trend is de blusher op de appeltjes van je wangen toe te passen en je gezicht is aan de mollige kant, dan is dit een slecht plan! Eveneens als je aan de slag gaat met vervormen en contouren aan te geven, en je hebt al een smal gezicht, zul je er slechts uitzien alsof je het nodig hebt gevoed te worden met een goede maaltijd.

Wat is de huidige trend?
Er schijnen op het ogenblik twee trends te zijn. De ene is vrij fris en mooi en de andere is meer klassiek. De frisse van de twee wordt bereikt door kleur op de punt van je jukbeenderen te 'wassen'. Dat is het gebied dat je vindt als je visueel de kwast van de buitenhoek van het oog/wenkbrauw naar het gebied aan de voorzijde van de jukbeenderen laat vallen. Kleine cirkels, achtjes, of X-vormige vegen kunnen worden gemaakt om de kleur toe te passen wanneer je een kwast gebruikt. De klassiekere benadering is de blusher op het volledige jukbeen aan te brengen, vanaf de haargrens tot ongeveer de buitenste ooghoek. De eerstgenoemde is beter als je je haar achter je oren of uit je gezicht draagt. De andere toepassing is meer volwassen en ziet er fantastisch uit in de avond. Je kunt de dag beginnen met de eerste toepassing en de tweede, betoverendere versie, toevoegen in de avond.

Er zijn vrij heel wat blusher die op het ogenblik worden gedragen en de kleuren zijn vrij girly en mooi. Vergeet echter niet dat trends veranderen... de basis -gezichtsvorm- toepassingen niet.

Vierkant gezicht
Het is doorgaans het beste om de nadruk van de vierkante kaak en haargrens weg te nemen. Om dit te doen breng je je blusher naar de voorzijde van je wang aan, of van de hoek van je wang, onder de rand van het oog en wenkbrauw, of op de appeltjes van de wangen. Zodra je klaar bent gebruik je het restant van de blusher die nog op je kwast zit, om de rand van je kaaklijn te verzachten (op de plaats waar het kaakscharnier zit). En misschien zelfs de bovenste en buitenste hoeken van je voorhoofd, bij je haargrens. Denk alsof je de hoeken knipt van een vierkant stuk papier.

Hartvormig gezicht
Een gemakkelijke gezichtsvorm om blusher op aan te brengen omdat je alles kunt doen wat je leuk vindt. Deze gezichtsvorm ziet er zeer mooi uit met de nieuwe blushertrend evenals de klassieke toepassing op het jukbeen. Probeer niet de oude truc van blusher op je kin. Het laat je kin terugwijken en het kan zelfs lijken alsof je kin is verdwenen.

Rond gezicht
Als je de appel of de trendtoepassing onder de hoek van het oog gebruikt, kun je er voller uit gaan zien dan je lief is. Deze gezichtsvorm ziet er het beste uit wanneer je blusher op de jukbeenderen toepast, om vorm en definitie aan je gezicht te geven. Het verschil voor jou kan zijn dat je zelfs nog wat lichtjes verderop met je blusher wilt komen, tot net onder de oogpupil. De blusher zou dan van de haargrens, over het jukbeen naar de voorkant van het gezicht moeten lopen en eindigen op de appeltjes van je wangen.

Ovaal gezicht
Dit is een andere vorm die blusher op de meeste manieren kan dragen, op voorwaarde dat het ovaal niet te smal is. Met de klassiekere toepassing op dit gezicht moet je er voor zorgen dat de blusher op het jukbeen in een lichte omlaag gaat, anders zal het gezicht in tweeën worden 'gesneden'.

Diamantvorm
Deze vorm kan de blusher op beide manieren hebben. Let er echter wel op dat, als het jukbeen zeer scherp is, het beter kan zijn om de blusher in een klassiekere toepassing te gebruiken. Houd de blusher direct op het bot anders kun je er wat 'langgerekt' uit zien. Als de vorm van de diamant zachter is zal blusher op de voorzijde van de wang, zoals de trend, zeer mooi zijn.

Breed gezicht
Deze gezichtsvorm moet een lichte schaduw aan de zijkanten hebben om het smaller te laten lijken. Gebruik je blusher zoals je normaal zou doen, maar gebruik daarna het restant op je kwast in een langgerekte streek langs de zijkanten van je gezicht. Van de haargrens naar de kaaklijn; probeer alleen de kleur zo onwaarneembaar mogelijk te houden. Het kan zelfs beter zijn om dit met een donkerder gezichtspoeder toe doen dan met je normale blusher.

Smal gezicht
Vermijd dat het gezicht te dun lijkt door het niet in secties te verdelen. Gebruik zeer weinig blusher en voornamelijk aan de voorzijde van het gezicht, en niet op het jukbeen. Als je teveel kleur te ver richting de haargrens gebruikt, zal het gezicht nog smaller lijken. Zoals met een breder gezicht, kun je misschien de overgebleven hoeveelheid blusher op de kwast over de bovenkant van het voorhoofd gebruiken, langs de haarlijn en onderaan de kaaklijn. En nogmaals, het kan beter zijn een donkere gezichtspoeder te gebruiken dan je blusher.

 

Tags: rouge, blusher, tips, make-up, cosmetica, make-up aanbrengen

Add to Favorites Add to Google Add to Ekudos Post to MySpace del.icio.us Add to Reddit
Add to MSN Reporter Add to NUjij Add to symbaloo Add to Stumbleupon Add to Yahoo Add to Furl

WNF
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.....Wil jij reageren op dit artikel?
Reageer op dit artikel