Strijden tegen rimpels

Fillers (opvul materialen) zijn te onderscheiden in producten die blijvende vulling geven en producten die na kortere of langere tijd verdwenen zijn.

Je kunt je afvragen: waarom kies je niet altijd voor blijvende vulling? De belangrijkste reden daarvoor is dat mensen eerst eens willen zien wat vulling voor hen doet.

De bekendste tijdelijke fillers zijn:

Zyderm/Zyplast (collageen) blijft: 3-6 maanden
Restylane (hyaluronzuur) blijft: 2-3 jaar

Permanente fillers maken gebruik van niet-oplosbaar materiaal dat door het lichaam ingekapseld wordt en daarmee op die plaats wordt vastgehouden. Het ene materiaal is stugger, het andere meer vloeibaar. Stug materiaal dient dieper onderhuids te worden aangebracht en is na inspuiting vaak voelbaar.

Artecoll = erg stug
Dermalive = stug
Siliconenolie= vloeibaar

Botox
Botox (botuline toxine) is een middel dat gebruikt wordt om de kracht van spieren te verminderen. Het middel wordt vooral gebruikt bij mensen die erg veel mimiek in het gezicht gebruiken. Meestal is er in ontspannen toestand weinig te zien, maar bij beweging of praten vormen zich vaak diepe rimpels in het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen of kraaienpootjes naast de ogen. Mond, wangen, kin zijn niet geschikt voor inspuiting met Botox.

Botox wordt rechtstreeks in de spier gespoten. De prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren vermindert hierdoor. Dit effect begint na enkele dagen en is na 2 weken optimaal. Na 3-6 maanden is Botox uitgewerkt en kan de behandeling herhaald worden. Bij inspuiting van Botox kan een bloeduitstorting optreden. Andere complicaties zijn er niet.

Siliconenolie (PMS/ISP)
Siliconenolie is het meest gebruikte 'opvulmateriaal' in de cosmetische klinieken in Nederland. Het is zeer precies te doseren en is na de behandeling -mits correct gebruikt- niet voelbaar.

Het kan gebruikt worden voor kleine rimpels of diepe groeven, maar ook voor lipvergroting of bij kleine deukjes in het gezicht (b.v. na acne). In de huid wordt een andere meer gezuiverde vorm gebruikt dan in borstprothesen. Het is bewezen dat dit PMS ook na 10 jaar nog op dezelfde plaats aanwezig is, en dus niet door het lichaam 'wandelt'. Een behandeling met siliconenolie duurt ongeveer 15 minuten. Verdoving is (behalve bij de lippen) meestal niet nodig. Nadien is de huid gedurende enkele uren enigszins gezwollen en rood. In een enkel geval treedt er een blauwe plek op, die na een paar dagen verdwenen is (en overigens ook gecamoufleerd kan worden). Om een optimaal effect te verkrijgen moet de behandeling vaak wel herhaald worden, meestal met tussenpozen van zes weken.

New-Fill
New-Fill is een middel tegen rimpels en andere huidoneffenheden. New-Fill kan gebruikt worden in alle situaties waarbij er te weinig onderhuids bindweefsel is. Zo worden putjes, deukjes, ingevallen gebieden, rimpels en lijnen minder diep. Door grotere gebieden te behandelen kan de huid ook steviger gemaakt worden.

New-Fill is revolutionair, omdat het middel niet zelf de vulling geeft. New-Fill bestaat uit polymelkzuur. Melkzuur is een stof die door het lichaam normaal ook geproduceerd wordt en die via de normale stofwisseling wordt afgevoerd. Gebleken is dat polymelkzuur extra bindweefselproductie geeft. De eigenlijke vulling gebeurt dus door lichaamseigen materiaal. Dat is volkomen natuurlijk en dus volkomen veilig! De ervaringen tot nu toe laten zien dat het aangemaakte bindweefsel niet verdwijnt. Of het bindweefsel permanent is, moet overigens nog blijken. Er is op dit moment nog maar drie jaar ervaring met New-Fill.

Een behandeling met New-Fill duurt ongeveer 15 minuten. New-Fill wordt in spuitjes van 2 milliliter ingespoten. De arts zal het behandelde gebied masseren om de polymelkzuur-deeltjes goed te verdelen. Nadien is de huid gedurende enkele uren enigszins gezwollen en rood. In een enkel geval treedt er een blauwe plek op, die na een paar dagen verdwenen is (en overigens ook gecamoufleerd kan worden).

New-Fill in opgeloste vorm laat zich laat zich makkelijk inspuiten. Het enige nadeel van New-Fill is dat onmogelijk te voorspellen is, hoeveel extra bindweefsel de huid gaat produceren. Ieder mens en iedere huid is namelijk anders. Daarom is bij de eerste injectie voorzichtigheid geboden. Er wordt nooit te veel ingespoten. Vier tot zes weken na de inspuiting is de extra bindweefselvorming compleet en het polymelkzuur verdwenen. Daarna kan er overgegaan worden tot de volgende behandeling. Over het algemeen zijn twee tot vier behandeling nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Restylane
Restylane is een gel waarmee lijntjes en plooien in het gezicht verminderd worden door middel van onderhuidse inspuitingen. Het is samengesteld uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor, zowel in de bovenste huidlaag als in het bindweefsel waar zich ook de collagene en elastine vezels bevinden. Hyaluronzuur zorgt voor de binding van water in de huid en geeft daarmee de huid soepelheid en veerkracht.

Voor het gebruik in Restylane wordt het hyaluronzuur op een natuurlijke basis gemaakt volgens moderne biotechnologische principes; het product wordt NASHA (non-animal stabilized hyaluronic acid) genoemd. Deze stof is volkomen zuiver en kan geen allergische reacties geven.

Met Restylane kunnen rimpels worden gecorrigeerd en de lippenrand geaccentueerd. Speciaal voor het corrigeren van dunne oppervlakkig gelegen lijntjes, bijvoorbeeld rond de mond, op het voorhoofd en de wangen is er Restylane Fine Lines. Restylane Fine Lines heeft een minder aantal moleculen NASHA per ml dan de normale Restylane en kan hierdoor oppervlakkiger worden ingespoten. Voor het veranderen van de contour van het gezicht, bijvoorbeeld voor vergroting van wangen en kin is Perlane - een versie van Restylane met meer moleculen NASHA per ml - zeer geschikt. Tevens kunnen met Perlane diepe vouwen worden gecorrigeerd en kan het worden toegepast voor echte volumevermeerdering van de lippen.

Restylane, Restylane Fine Lines en Perlane zijn zeer precies te doseren en na de behandeling - mits correct gebruikt - niet voelbaar. Voor een optimale vulling moet de behandeling soms nog één of meerdere malen herhaald worden. Dit kan over het algemeen al na drie weken.

Na ongeveer zes maanden wordt het ingespoten hyaluronzuur opgenomen door het lichaam. Het resultaat is dus van tijdelijke aard. Inspuiting met hyaluronzuur kan zonder problemen herhaald worden.

Een behandeling met één van bovenstaande producten duurt ongeveer 15 minuten. Verdoving is (behalve bij de lippen) meestal niet nodig. Nadien is de huid gedurende enkele uren enigszins gezwollen en rood. In een enkel geval treedt er een blauwe plek op, die na een paar dagen verdwenen is. Deze is goed te camoufleren.

Aquamid en Bio-Alcamid
Aquamid en Bio-Alcamid zijn een middelen om de huid meer volume te geven door middel van onderhuidse inspuiting. Aquamid en Bio-Alcamid bestaan uit een transparante injecteerbare polyacrylamide gel. Aquamid bestaat voor 97,5 % uit water dat gebonden is aan 2,5% polyacrylamide. Bio-Alcamid bestaat voor 97 % uit water dat gebonden is aan 3% polyacrylimide. Voor grote volume toename is Bio-Alcamid het meest geschikt. Gaat het om kleinere correctie dan komt Aquamid meer in aanmerking.

Aquamid en Bio-Alcamid zijn zeer precies te doseren. Aquamid is na de behandeling - mits correct gebruikt - niet voelbaar. Bio-Alcamid is na de behandeling 7-10 dagen voelbaar, daarna krijgt het dezelfde consistentie als het huidweefsel. Beide middelen blijven permanent in de huid zitten en worden niet afgebroken. Ook gaan ze niet door het lichaam "wandelen".

Aquamid en Bio-Alcamid kunnen gebruikt worden voor rimpels of diepere groeven en om volumetekort te compenseren. Vooral geschikt voor opvullen met Aquamid zijn de lippen, jukbeenderen, diepe plooien bij de neus of diepe fronsrimpels en de zogenaamde marionetlijnen die van de mondhoeken naar de kaakrand lopen. Vooral geschikt voor opvullen met Bio-Alcamid zijn de wangen, het "midface" gebied (het deel van de wangen naast de neus), jukbeenderen, diepe plooien bij de neus en de zogenaamde marionetlijnen die van de mondhoeken naar de kaakrand lopen.

Een behandeling met Aquamid en Bio-Alcamid duurt ongeveer 15 minuten. Bij Aquamid is verdoving (behalve bij de lippen) meestal niet nodig. Bij Bio-Alcamid wordt vaak een lichte huidverdoving gebruikt. Nadien is de huid gedurende enkele uren enigszins gezwollen en rood. In een enkel geval treedt er een blauwe plek op, die na een paar dagen verdwenen is. Deze is goed te camoufleren.

Het effect van een behandeling met Aquamid en Bio-Alcamid is direct zichtbaar. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms nog één of meerdere malen herhaald worden.

Kijk voor meer informatie op www.velthuiskliniek.nl

 

Tags: rimpel,rimpels,botox,rimpelinspuiting,new-fill,siliconenolie,rimpel vullers,fillers

Add to Favorites Add to Google Add to Ekudos Post to MySpace del.icio.us Add to Reddit
Add to MSN Reporter Add to NUjij Add to symbaloo Add to Stumbleupon Add to Yahoo Add to Furl

WNF
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.....Wil jij reageren op dit artikel?
Reageer op dit artikel